Skovmusical                                            

Afslutningen på 1.klasse blev markeret med et lille, afslappet forældrearrangement, hvor børnene opførte "Skovturen - en skovmusical". Det er en udgivelse fra Folkeskolens Musiklærerforening lavet af Inger Ubbesen. Materialet er rigtig godt. Børnene var stolte og glade, da de havde opført stykket - og forældrene var stolte og imponerede!!
Musicalen består af følgende:

En ouverture, hvor børnene dansede i to grupper og en tredje gruppe var rytmegruppe.
1. afsnit, hvor børnene i to grupper er træer, birketræer og grantræer. De to grupper træer "kæmper" syngende mod hinanden, men forenes til sidst.
2. afsnit, hvor vi møder stentroldene, som selvfølgelig synger stentroldesangen med tilhørende dansetrin. (jenkatrin)
3. afsnit, hvor skovsvinene kommer på banen. De har kurve med masser af servietter, paptallerkner, plasticflasker, madpapir, avis....mm. som de kaster rundt i "skoven". Stentroldene straffer skovsvinene ved at lave regnvejr.
4. afsnit, hvor skovens alfer kommer dansende og samler affald op, skovsvinene lærer hvordan man skal rydde op efter sig i skoven!!!! Alferne har også en sang.

Vi ændrede på musicalen, da vi kom lidt i tidsnød. Vi skar alferne ud af stykket og lod stentroldene lære skovsvinene, hvordan man rydder op i skoven.

Morten, som er musiklærer i klassen, havde fra årets start sunget musicalens sange med børnene, så de kunne dem udenad, da koreografien skulle indlæres. Det var en fantastisk fordel.

Jeg anbefaler dette stykke. Det er sjovt, nemt at lære (hvis man starter i god tid) og overskueligt.

Forældrearrangementet forløb som følger:

Forældrene mødte op kl. 18.30. Der var nogle forældre, der havde bagt kage - Morten og jeg havde lavet kaffe.
Mens forældrene drak kaffe og spiste kage, gik Morten, børnene og jeg i gymnastiksalen, hvor stykket skulle opføres (grundet regnvejr - ellers skulle vi ha' været udenfor). Vi gennemgik stykket del for del, så børnene havde frisk i erindring, hvem der skulle gøre hvad.
Forældrene blev hentet - de sad på gulvet i salen - og stykket kunne begynde.
Derefter var der øl og sodavand og fri snak
Afslutningsvis havde vi "translokation". (9.klasserne havde samme aften translokation i kantinen). Børnene kom en efter en op til tavlen - vi gav begge hånd og sagde tillykke - og så fik de overrakt en mappe med årets værker, mens forældrene og de resterende børn klappede. Stor succes. Stolte børn!!!
Kl. 20.15 gik forældrene hjem. Slut på aftenen, slut for i år. Dejligt afslappende.