Jul i 2.a                              

Jo, jeg må indrømme det: JEG HAVDE STORE PLANER - Vi skulle have lavet den julestoryline, der hedder: "Det er min bedstefar, der er julemanden" af Finn Mosegaard, men.... min graviditet satte mig ligesom helt ned i gear. Så al den energi jeg normalt løber rundt og har blev pludselig i løbet af ganske kort tid reduceret til en træthed af dimensioner, der kun gjorde mig i stand til at stable ganske få ting på benene. Børnene er heldigvis glade for lidt. Her er nogle af de juleting, vi foretog os i 2.a julen 2001.
HVER DAG

Morgensang - selvfølgelig et udvalg af julesange (Juletræet med sin pynt, Søren Banjomus, På loftet sidder nissen, Nu har vi altså jul igen, Bjældeklang, Dejlig er jorden, Dejlig er den himmel blå, Et barn er født..., Julebudet til dem, der bygge)

Kalender: På opslagstavlen bestod kalenderen af 24 A-4-ark med en juletegning på den ene side og en lille fortælling og jul og traditioner på den anden side.

Pakkekalender: Egentlig havde jeg besluttet mig for ikke at have pakkekalender i år, men julehjertet løb af med mig og jeg brugte lidt penge fra klassekassen (ca. 250 kr.) hos Søstrene Grene. Pakkerne blev pakket ind i guldpapir og hængt op på en snor i klassen.

PYNT: Fredag d. 30. december brugte vi en hel dag på at klippe og hænge julepynt op. Jeg havde hængt 4 troldpilegrene op i lamperne - derudover en snor på tværs af klassen og en på langs. OG så havde en mor og et par elever efter et forældrearrangement hængt grangrene i vinduerne. Alt dette kunne børnene hænge deres julepynt op på. Af julepynt lavede børnene: Julehjerter, musetrapper, guldkogler (som jeg i forvejen havde sprayet) blev hængt op i guldsnore, klokker og engle i karton (efter skabelon) - ja, det var faktisk det! Børnene hængte selv pynten op i klassen - stor lettelse for læreren - ellers kan det jo tage det meste af en eftermiddag.

Julies mormor havde lavet en flot juledekoration til os med et kalenderlys i, som hver dag blev brændt af mens vi - i mørke - læste hvad der stod på bagsiden af vores kalender-ark!

Niels Nisse - en ikke helt så aktiv som forventet nisse, som skrev breve til os med forskellige opgaver. Første opgave var, at børnene i deres bordgrupper skulle danne en nissefamilie. De skulle alle have navne og en familiær status (far, mor...), Anden opgave var, at hver nissefamilie skulle producere et fællesjulekort i A-5-størrelse. Alle 5 kort skulle sendes til Julies mormor, som tak for juledekorationen. Motivet skulle være fra juleevangeliet (som vi forinden havde snakket en del om) og alt skulle klippes ud og afslutningsvis limes på. Der skulle så skrives en hilsen på den anden side af kortet. Den tredje opgave var at børnene parvist skulle tegne et julemotiv - og - endnu en gang - lave julekort - denne gang til vores venskabsklasse i Hørsholm. Sidste skoledag var vi så heldige, at Niels Nisse sendte os en kasse med guf og saft (og jeg har stadig ikke fundet ud af, hvorfra den kasse er kommet!!).

Sidste dag inden jul var både Morten og jeg i klassen. De første timer lavede vi sanglege (supersjovt) og efter frikvarteret havde vi quiz.